Συνεργεία - Υλικά

Τι προσφέρουν οι πράσινες στέγες

green roof on a small house

Εκτός από την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος, με τις Πράσινες Στέγες έχουμε οικολογικά, τεχνικά και οικονομικά οφέλη.

Οικολογικά Οφέλη

 • Μετριάζουν τις υψηλές θερμοκρασίες του αέρα στις πυκνοδομημένες αστικές περιοχές (τσιμεντουπόλεις.
  Οι πράσινες Στέγες δροσίζουν και υγραίνουν τον αέρα που μας περιβάλλει, δημιουργώντας έτσι ένα μικροκλίμα που έχει οφέλημη επίδραση στο άμεσο περιβάλλον μας.
 • Αποτελούν Φυσικό περιβάλλον βιαβίωσης ζώων και φυτών.
  Οι πράσινες Στέγες δημιουργούν βιοποικιλλότητα, ευνοούν την ανάπτυξη άγριας ζωής, όπως πουλιά, πεταλούδες , έντομα και τα βοηθούν να παραμείνουν στις κατοικημένες αστικές περιοχές.
 • Μείωση των επιπέδων σκόνης και καπνού.
  Η βλάστηση των πράσινων Στεγών βοηθάει στο φιλτράρισμα του αέρα από σωματίδια σκόνης και καπνού. Νιτρικά άλατα και άλλες
  αέριες μολύνσεις απορροφόνται από τον αέρα ,πέφτουν με τη βροχή και καταλήγουν στο χώμα.

Τεχνικά Οφέλη

green roof on top of small house
 • Συγκράτηση της ορμής του νερού των καταρρακτωδών βροχών.
  Ανάλογα με τον σχεδιασμό της ,μια πράσινη στέγη μπορεί να ελαττώσει την ροή του νερού μιας καταρρακτώδους βροχής από 50% έως 90%. Επιπλέον ο ανώτατος όγκος ροής του νερού της βροχής μειώνεται ραγδαία και η ανώτατη περίοδος ροής καθυστερεί έως και 4 ώρες, μειώνοντας έτσι την πίεση και την υπερφόρτωση που δέχεται το υπάρχον σύστημα αποχέτευσης σε περίοδο έντονων βροχοπτώσεων.
 • Πρόσθετη Θερμική Αντίσταση.
  Η Πράσινη Στέγη μπορεί να βελτιωσει την θερμική αντίσταση της στέγης καθ' όλη την διάρκεια του έτους, ιδιαιτέρως δε τους καλοκαιρινούς μήνες, βοηθώντας έτσι στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους που απαιτείται για την ψύξη των εσωτερικών χώρων των κτιρίων.
 • Ελάττωση της Στάθμης των Θορύβων.
  Μια τυπική Πράσινη Στέγη με πάχος χώματος φύτευσης 10 εκ., μπορεί να μειώσει τον θόρυβο από αντανάκλαση μέχρι και 3 dB και να βελτιώσει την ηχομονωτική ικανότητα της στέγης μέχρι 8 dB . Αυτό σαν αποτέλεσμα φαίνεται έντονα σε κτίρια που βρίσκονται κοντά σε περιοχές με έντονη ηχητική όχληση, όπως αεροδρόμια, βιομηχανίες, αυτοκινητόδρομοι κλπ.

Οφέλη για τον Ιδιοκτήτη

green roof -yard of house
 • Αυξάνει τη διάρκεια ζωής της στέγης.
  Η πράσινη Στέγη προστατέυει την επικαλύπτική μεμβράνη της στέγης από τα ακραία φυσικά φαινόμενα (καύσωνας, παγετός κλπ.)και τις φυσικές φθορές, επιμηκύνοντας έτσι το χρόνο ζωής της.
 • Δημιουργείται πρόσθετη χρήσιμη επιφάνεια.
  Μετατρέποντας μια στέγη που μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιείται σε Πράσινη Στέγη δημιουργούμε έναν επιπλέον ευχάριστο , χρήσιμο και λειτουργικό χώρο που αυξάνει την αξία της ιδιοκτησίας μας.
 • Οικονομικά κίνητρα.
  Ολο και περισσότερες κυβερνητικές αρχές προσφέρουν κίνητρα (οικονομικά, φορολογικά κλπ.) σε όσους δημιουργούν πράσινες στέγες, ώστε να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους κατασκευής των.